Mijenja li Hrvatska svoj pristup prema strancima: Popis traženih zanimanja po županijama je gotov, traže se osobe s djecom

Iako je u Hrvatsku ušlo više od 70.000 izbjeglica, njih manje od desetero dosad je zatražilo azil u našoj zemlji. Međutim, što će biti u narednim tjednima i mjesecima nitko se ne usuđuje prognozirati. Hrvatska, koja je dosad imala izrazito restriktivan pristup prema strancima, s iznimno složenim postupcima dobivanja azila i državljanstva, koja nikada nije napravila plan useljeničke politike te je izdavala minimalan broj radnih dozvola radnicima iz inozemstva, mogla bi se u narednom razdoblju suočiti s velikim brojem stranaca koji će ovdje doći da ostanu. Ne uspije li pripremiti i provesti jasan i detaljan plan njihova prihvata i integracije u društvo, stvorit će dugoročni i teško rješivi problem s kakvim se dio zapadnoeuropskih zemalja suočava već godinama.

Read more...

LOADING

New results of MIPEX
(2014-2020)

We are pleased to announce that the new results of MIPEX (2014-2020) will be published by the end of 2020. MIPEX 2020 will include 52 European and non-European countries: Australia, Brazil, Canada, China, EU28, India, Japan, Mexico, US and much more. Stay tuned!